Rijstkaf

Bij rijstproductie komt uiteraard rijstkaf vrij, het afvalproduct van de pelmolens. Rijstkaf bestaat hoofdzakelijk uit het schilletje van de rijstkorrel. Afhankelijk van de rijstsoort en productietechniek bestaat ongeveer 20-25% van de totale rijstproductie uit rijstkaf. Het is in erg grote hoeveelheden wereldwijd beschikbaar. Suriname, op wereldniveau een erg kleine rijstproducent, produceert jaarlijks 75.000 ton rijstkaf. Brazilië dat niet eens bij de grote producenten behoord zo’n 2,4 miljoen ton. Wereldwijd produceert men ongeveer 180 miljoen ton rijstkaf waarvan slechts een fractie benut wordt. Wij kunnen het hele jaar door Rijstkaf leveren. 

Toepassingen

Rijstkaf heeft een breed scala aan toepassingsmogelijkheden.

  • Onbewerkt kan het heel goed gebruikt worden als strooisel in stallen. Doordat rijstkaf veel vocht opneemt kan het langer gebruikt worden en hoeft er minder snel ververst te worden. Uiteraard scheelt dit enorm aan kosten.
  • Als rijstkaf gecontroleerd verhit wordt dan kan het als natuurlijke grondverbeteraar gebruikt worden.
  • Door rijstkaf te vermalen en er pellets van te maken kan het gebruikt worden in de biomassa industrie.
  • Door gebruik te maken van Pyrolyse is het mogelijk om uit rijstkaf onder andere Silicium te winnen wat weer in de technologie sector vele mogelijkheden biedt.

Neem geheel vrijblijvend contact op om de vele mogelijkheden te bespreken.